Facts, Hallyu, Music

6 Dingen die je moet opgeven als je onder YG wilt debuteren

Vele willen debuteren onder YG, maar weinig mensen weten hoeveel je moet opgeven om te kunnen debuteren.

1. Relaties zijn verboden

Dit is een hele bekende en YG is niet uniek met deze regel. Blackpink vertelde zelfs dat de lunchtijden van de jongens en de meisjes gescheiden zijn om natuurlijk contact te vermeiden.

2. Reisverbod

Om ervoor te zorgen dat je je aan het trainingsschema houdt is er een beperking op reizen. Zo mag je bijvoorbeeld niet zomaar mee met een schooluitje.

3. Het is verboden om naar clubs te gaan

Als je een muziek-trainee bent dan zou je denken dat het logisch is om af en toe naar en club te gaan, maar dit is bij YG strikt verboden.

4. Je mag niet autorijden

Ook niet als je al ruim een jaar je rijbewijs hebt. Rijden in Zuid-Korea is ‘survival of the fittest’, dus om ongelukken te voorkomen (en daarmee ook schandalen) kan ik wel begrijpen dat dit niet mag.

5. Geen cosmetische ingrepen of tattoeages

Deze is nogal verassend aangezien het heel normaal is dat Kpop sterren iets laten doen. Maar meeste trainees zijn nog jong en YGE wilt niet dat ze iets laten doen als ze nog zo jong zijn.

Fun Fact: AKMU heeft het zelfs contractueel laten vastleggen dat ze geen cosmetische ingrepen willen.

6. Alcohol of roken is STRIKT verboden

Dit is een van de beste regels en ook vastgesteld om de trainees te helpen. YGE zegt als je alcohol of sigaretten nodig hebt om te overleven als trainee, dan kunnen ze het leven na debuut niet aan.

Welke regels zou jij gebruiken voor je trainees?

Geef een reactie