Review

Album review: ASTRO – GATEWAY

gateway, gate, way, astro, kpop album, kpop, nederland, holland, rotterdam, webshop

Na ASTRO’s laatste release, Blue Flame, terug in November 2019, zijn de zes leden (nu weer compleet met Moonbin) ready voor hun nieuwe promotie met title track KNOCK! In sneltreinvaart neem ik je mee door de zes nieuwe nummers die de boys hebben uitgebracht op hun zevende mini album.

1. KNOCK (TITLE)

Het eerste nummer op GATEWAY is ook meteen de titel track van het mini album. KNOCK is een uptempo song met zeer weinig tot geen rustmomenten, de leden van ASTRO zijn dan ook constant in beweging tijdens de choreografie van deze song. De combo van het nummer en de performance raad ik dan ook hoog aan, als je voor het eerst deze track gaat beluisteren! Wist je dat, alle rap lyrics in dit album (en alle voorgaande ASTRO albums) altijd zelf wordt geschreven door ASTRO’s rapline: Rocky en JinJin?!

Bekijk hieronder de muziek video voor KNOCK!
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Zz7YZtpz2Ek&w=560&h=315]

2. When You Call My Name

SOFT ASTRO ALERT! When You Call My Name heeft veel korte, hoge tonen, wat het een ontzettend speels nummer maakt. In het nummer zingen de members over hoe goed het voelt als je hun naam zegt. Sappy, eheh! Hoe speels dit nummer écht kan zijn ontdekte ik pas toen ik de live performance zag bij Show Champion vandaag (6 mei 2020), oh my goodness, een ware aanrader als je van cute concepts houdt!

3. SOMEBODY LIKE

Een feel-good nummer. De pre-chorus van SOMEBODY LIKE blijft zeker voor de rest van de dag in je hoofd plakken. Deze track laat opnieuw piekfijn zien dat ASTRO bekend staat als de “fresh group.” Dit is er zeker een voor in jouw zomer playlist!

4. We Still

Een gevoelige track. Zoals in het refrein wordt gezongen: “We Still, We Still, we are still together,” een ode aan AROHA, ASTRO’s fanbase, perhaps? In de mierzoete lyrics zingen de members over de belofte die zij doen om, ondanks het veranderen van de seizoenen, samen te blijven en dit nooit te veranderen. Cute!

5. 12 Hours

Dé ballad van GATEWAY. In de song zingen de members over een breakup, een die zó vers is, dat er nog maar 12 uren voorbij zijn gegaan. Mijn favoriete stukje uit 12 Hours is het laatste refrein, Sanha en Moonbin weten de gedachten achter het nummer prachtig over te brengen. Ondanks dat de song nog enigszins opwekkend klinkt, laat de songtekst daar niets van over. Zeker een aanrader om eventjes de vertaling van te checken!

6. Lights On

De laatste track op GATEWAY is speciaal op een geheel eigen manier. Leader JinJin heeft dit nummer namelijk geschreven, gecomponeerd én geproduceerd. Oof- we love a multitalented man. (Ik, biased? Naaah! ?) De rap van JinJin en Rocky is outstanding in Lights On, maar ook is er genoeg plek om de angelic vocals van MJ, Sanha, Eunwoo en Moonbin te laten shinen. Check ook zeker even de epic ad-libs die main vocal MJ laat horen in het laatste refrein!

Conlusie:

ASTRO heeft door de jaren heen laten zien dat zij een diverse groep zijn, van schattig tot sexy, ASTRO heeft het, en ook in dit nieuwe mini album laten zij al die kanten opnieuw van zichzelf zien. Fresh uptempo nummers, een ballad en zelfs een song met een deep bass refrein. GATEWAY is wat mij betreft een masterpiece die precies laat zien waar deze groep voor staat.

Wat vind jij van GATEWAY? Heb je al een favo nummer? Laat het me weten via Instagram: @kpop.nu!

Geef een reactie