Review

Album Review: Continuous van VICTON

victon, iwonchuu, iwonder, iwonders, iw, Kpopfan, Kpop, Nederland, Rotterdam, hallyu, south, korea, zuid, albums, muziek, music, benelux, cheap, Belgie, Koreaans, kopen, continous

Na maar liefst één jaar en tien maanden is VICTON eindelijk terug met een comeback met alle 7 members. 

Na Time of Sorrow, dat in mei 2018 uitkwam, deden members Byungchan en Seungwoo mee aan trainee show Produce X 101. Hier bemachtigde leader Seungwoo een plekje in de uiteindelijke groep, X1.

Nu Seungwoo terug is bij VICTON is de groep terug, sterker dan ooit, met hun zesde mini album ‘Continuous.’

1. Nightmare

Experimentele song met een duidelijke baseline. De hogere noten geven een Halloween-esque gevoel aan het nummer, dat toepasselijk ‘Nightmare’ heet. Al met al een lekker nummer.

2. Howling (TITLE)

De intro van het nummer geeft me al kippenvel, geen idee of dat komt doordat ik hem al tig keer voorbij heb horen komen bij alle teasers of het mij het gevoel geeft dat ze -eindelijk- weer compleet zijn als groep (waarschijnlijk beiden). Echt een mooie, betoverende titel track als je het mij vraagt. De catchy “oh oh oh oh oh” aan het einde van het refrein blijft zeker in je hoofd hangen! (Let ook op de fantastische ad-libs van main vocal Seungsik gedurende het laatste refrein, oh my!)
Check de muziek video voor Howling hieronder:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fPlcZsCOugA&w=560&h=315]

3. All I Know

Mijn persoonlijke favoriet, naast de titel track. Echt zo’n nummer waarbij je hoofd plotseling, zonder dat je het door hebt, op de beat meebeweegt. Prachtige bridge.

4. Petal 

Leader Seungwoo’s stempel op Continuous. In het nummer laat hij zijn zang én rap talent horen. Seungwoo schreef de tekst van ‘Petal’ samen met main vocal Seungsik, die met zijn angelic voice het refrein van zang voorziet en main rapper Hanse. 

5. White Night

Oof- Howling is niet het enige nummer op Continuous dat me kippenvel geeft. De eerste piano tonen van ‘White Night’ leiden naar en prachtige ballad. Vooral Heochan’s stem valt mij op in deze track. 

Conclusie

Ik heb dan misschien een (kleine) bias naar deze groep, maar ik vind oprecht dat VICTON een prachtig mini album heeft gemaakt. Met veel eigen geschreven tekst en zelfs een hoop medewerking aan de compositie en producer kant. Als ik één kritisch puntje moet benoemen is dat voor mij dat er een uptempo nummer ontbreekt. Maar wellicht is dat een concept voor het volgende album.. Al met al lijkt een eerste OT7 win wel op zijn plaats, vind je ook niet?

Geef een reactie