Music, Review

ALBUM REVIEW: Thumbs up van Pentagon

pentagon, review, thumbs up, naughty boy, edawn, hyunah, yuhan, kpop, kpop nederland, nederland, rotterdam

Een lange tijd zat Pentagon in de schaduw van alle concurrerende jongensgroepen, maar met “Shine” hebben ze hun unieke kanten kunne polijsten. 

1. Naughty Boy / 청개구리 (Title Track)

Dit één van mijn favoriete nummers van dit jaar. Het is speels, zonder dat het cute is. Het kopieert niet hun vorige succes en de lyrics verteld een goed verhaal! Jullie weten zo langzamerhand wel hoeveel ik van een goede storyline houd ;).

Dit is een nummer dat gemakkelijk in je hoofd blijft hangen. De stemmen zijn goed gebalanceert en geven elkaar ook genoeg ruimte, om de unieke kanten van de idolen te laten zien. Al moet ik wel zeggen dat ik de stemmen van E’dawn en Yunan erg mis.

2. Just Do It Yo!! / 저두요

Het is een tijd geleden dat ik zo’n  fris nummer heb gehoord en – trouwens – ook erg fijn dat het niet een standaard lovesong is… Daar ben ik even klaar mee.

De vibe van het nummer is erg vrolijk en geeft een warme atmosfeer. De stemmen van de idolen komen echt heel goed uit op dit nummer. Mijn complimenten!

3. Skateboard 

Net zoals “Naughty Boy” maakt “Skateboard” ook veel gebruik van het fluitgeluid in de achtergrond. Je merkt dat de samenwerking in dit nummer ook erg goed is. Het zal me niet verbazen als ze zelf een beetje aan dit nummer hebben gewerkt.

Wat ik wel een beetje mis is een goede rap ergens in het nummer… (Misschien leuk om toe te voegen in een live-performance 😉 )

4. When It Rains At Night / 밤에 비가 내리면)

Ergens had ik verwacht dat dit een rustiger nummer zou zijn. Het vaste album formule is eigenlijk altijd. 1 liefdesnummer, 1 partysong en 1 ballad. Maar zoals Pentagon al had aangegeven in “Naughty Boy”. Doen ze vooral hun eigen ding!!

5. Thumbs Up!

Dit is het laatste nummer van dit album en – zoals je kunt lezen – deelt dit nummer de titel met het album. Ook al is het grappig genoeg niet de title track.

Dit nummer is niet zo vrolijk als alle vorige nummers, maar stiekem word ik hier nog steeds vrolijk van? De tekst van het nummer gaat vooral over het zoeken van je eigen en de juiste weg in het leven te vinden. Luister je naar iedereen om je heen of luister je naar jezelf? Dat is vooral de vraag die ze in dit laatste nummer aan zichzelf vragen.

Samenvattend

Ik heb heel erg genoten van dit album. De nummers stralen zo veel plezier en lol af dat je niet anders kan doen dan lachen als je dit album luisterd.

Score: 7/10

ALBUM KOPEN?

Ga dan snel naar onze webshop

Geef een reactie