Music

Emotionele First Wins bij Muziek Shows (Gen 2 Edition)

Vandaag duiken we een stukje terug de K-POP boeken in en bezoeken we een aantal aangrijpende First Wins bij muziek shows van voornamelijk Tweede Generatie groepen. Al deze namen zijn vandaag de dag bij iedereen bekend, maar ook zij begonnen hun carrières net zoals alle anderen, als rookies. Tissues opnieuw ready? Let’s gooo:

Girls’ Generation

Ik kan natuurlijk niet anders dan te beginnen met queens van de Tweede Generatie K-POP: Girls’ Generation. 11 oktober 2007, nét iets meer dan twee maanden na hun debuut, winnen de negen piepjonge meiden met hun eerste single Into the New World. Een prachtig begin van meer dan 100 prijzen die zij tot nu toe in hun carrière zullen bemachtigen.

VIXX

Boy group VIXX debuteert op 24 mei 2012 met de single Super Hero. Meer dan een jaar van promoten gaat voorbij, zonder een win bij een muziekshow, tot de release van VIXX’ eerste volledige studio album Voodoo, wat in 25 november 2013 wordt gereleased. Title track Voodoo Doll doet het goed en wordt genomineerd bij Music Bank. Nét voor de uitreiking is er van de members’ koppies af te lezen hoe nerveus zij zijn. Maar dat blijkt eigelijk helemaal niet nodig, met bijna 500 punten verschil pakken zij hun eerste Eerste Prijs! Het gene wat me altijd bij zal blijven aan deze win is leader N die met tranen in zijn ogen de trofee dichtbij zich houd tijdens zijn speech. Kijk ook zeker de video helemaal af, aan het einde begroet de baas van VIXX’ label de terechte winnaars in de kleedkamer! 

INFINITE

Middenin rumors dat Infinite uit elkaar “moet” als zij niet een First Win behalen, heeft de boy group een comeback met Be Mine. Tijdens muziek show M Countdown op 1 september 2011 worden zij genomineerd voor de eerste prijs en na een spannende puntentelling winnen ze die ook nog! Een First Win die écht nodig (en bovendien ook écht verdiend) was!

SHINee

Op 18 september 2008, nog geen vier maanden na hun debuut, wint legendarische groep SHINee al hun First Win. Dit gebeurt met het nummer Love Like Oxygen, de title track van het eerste studio album van SHINee, dat The SHINee World heet. In de muziekshow nemen zij het op tegen band F.T. Island. Wat me vooral opvalt aan de video is dat tijdens het uitreiken van de punten het camerapersoneel niet zo goed weet op wie ze moeten focussen. Zo staan de twee genomineerden aan het begin verkeerd om in beeld. En het wordt al helemaal niet makkelijker als leden van FT Island dan ook nog gaan lopen, haha. Gelukkig is alles en iedereen op zijn plaats als de final announcement plaatsvind ennnn… het is SHINee met een verschil van 8 punten! Als eerste zien we onze hardwerkende Jonghyun, die in een zee van tranen uitbarst. Ook de andere oudere leden zien we hun handen voor hun ogen slaan. Maknae Taemin neemt heel dapper het woord en ook leader Onew weet nog een bedank woord uit te brengen. Bless deze cuties!

EXID

Na een hoop close-calls werd het de winteravond van 8 januari 2015 dan eindelijk de werkelijkheid, een First Win voor de girls van EXID. Dat werd in een speciale uitzending van M Countdown bekend gemaakt, terwijl de meiden er zelf helemaal niet waren. Het nummer waarmee zij wonnen, het iconische Up & Down, kwam origineel al uit in augustus het jaar ervoor, maar wist die winter opnieuw populariteit te vergaren, wat nu dus zelfs een win opleverde! Check hieronder de video waarbij het aan de leden van EXID van staff te horen krijgen dat zij de eerste prijs daadwerkelijk hebben gewonnen.

MAAR dan zijn we er nog niet! Het is natuurlijk heel anders om een prijs te winnen als je er fysiek bij bent, dan als je thuis (of in dit geval in het gebouw van het label) bent. Precies één dag later zijn de dames wél aanwezig om Up & Down te performen bij Music Bank en BAM, they win again! Misschien wel voelend als de eerste win is de groep er nu zelf bij om gelijk hun eerste reactie en bedank woord te geven. 

Boyfriend

In 2011, zo gedurende de laatste jaren van 2nd Gen, debuteerde boy group Boyfriend onder Starship Entertainment. Het duurde de groep echter meer dan drie jaar om hun eerste Win veilig te stellen. Met title song Witch werd Boyfriend genomineerd als The Show Choice, naast grote namen als 2AM en VIXX. Wanneer de MC bekend maakt dat Boyfriend de winnaar is duurt het even voordat het bij de members doordringt. Ze winnen namelijk niet zomaar, maar met drie puntjes verschil! Leader Donghyun mag aan het woord, maar door de complete overweldiging blijft hij een tijdje om zich heen kijken, zoekend naar woorden. Een oprecht en emotioneel moment, vastgelegd op beeld, iets waar BESTFRIEND (de fandom naam van Boyfriend) voor altijd met trots op terug kan kijken. 

Miss A

Op 22 juli 2010, 21 dagen na hun debuut, wint voormalige JYPE girl group miss A voor de allereerste keer met hun debuut nummer Bad Girl, Good Girl. Member Min barst in tranen uit, na ontzettend veel jaren van trainen en onzekerheid hebben de meiden dit nu eindelijk bereikt. En Chinese member Fei was zo geschrokken dat ze haar bedank speech in het Mandarijn gaf inplaats van het Koreaans! 

4Minute

Dit is niet de allereerste win van fierce girls 4Minute, maar deze True Underdog Story mag niet in dit lijstje ontbreken! Tijdens de promotie van Whatcha’ Doin’ Today in 2014 werd e meidengroep genomineerd voor de eerste prijs bij zondag show Inkigayo, samen met de super populaire meidengroepen 2NE1 en SNSD (Girls’ Generation) die beiden met sterke nummers Come Back Home en Mr. Mr. voor de titel strijden. Tegen alle verwachting in wint 4Minute die avond, wat de leden zelf ook even compleet verwart. 

https://www.youtube.com/watch?v=KbAYWaXUQhY

Overigens hoort de officiele eerste win van 4Minute ook gewoon thuis in dit rijtje, dus kijk je mee! Toevallig ook bij Inkigayo winnen de meiden voor het allereerst met hun song Muzik. Lieve HyunA weet haar emoties niet in bedwang te houden en kan gelukkig haar hart luchtten bij de andere members, maar ook f(x) Amber, die omhelst wordt als de encore begint.

Zo, pfeww, ik heb wel weer even een momentje nodig om bij de komen van al deze emoties! Weet jij nu nog meer van die prachtige First Wins of Wins in het algemeen te noemen? Deel ze dan hieronder in de comments en laat het weten via Instagram: @kpop.nu!

Geef een reactie