Debuten, Facts

Het leven van een trainee

Sommige van ons dromen erover om een trainee te worden. Zelf heb ik me daar ook wel eens schuldig aangemaakt, maar heb je wel eens afgevraagd het leven in het echt van een trainee eruit ziet?

Een trainee worden

Trainee worden kan op twee manieren:

  1. Je meld je aan bij een bedrijf dat nieuwe talent zoekt.

Vaak gaat dit in meerdere fases. De eerste fases gebeurt online, daar stuur je een video met jouw talent die de scouts bekijken. Worden zij blij van de video dan wordt je uitgenodigd om het in levende lijve te doen. Meestal moet je daar zingen, dansen en soms acteren. Hierna volgt meestal nog een derde stap waar je het voorgaande nog een keer moet bewijzen. Ben je door al deze stappen gekomen? Gefeliciteerd! Je bent nu een trainee.

 

  1. Je wordt gescout!

Scouts hebben hun ogen en oren altijd open voor nieuw talent. Vaak kan je ze vinden op lokale culturele evenementen. Als ze je talent (of uiterlijk) interessant vinden dan wordt je uitgenodigd voor een gesprek. Gaat het goed in dit gesprek, dan wordt je eigenlijk al uitgenodigd om trainee te worden!

Gemiddeld ben je als een trainee tussen de 2 en 5 jaar kwijt, maar G.Soul deed er bijvoorbeeld 15 jaar over voordat hij debuteerde en Yeeun van de Wondergirls debuteerde al de dag nadat ze geaccepteerd werd als trainee. Het kan dus alle kanten op gaan!

Leuk om te weten. Jessica en Krystal werden allebei op straat gescout. Jessica mocht een trainee worden, maar de ouders vonden Krystal te jong! Die moest een aantal jaar later alsnog zichzelf melden op een van de auditie dagen.

Naar Korea

Niet alle trainees gaan automatisch naar Korea. Soms zijn ze te jong om van hun ouders te scheiden en kunnen de ouders niet naar Korea. Ik bedoel die hebben ook werk en (misschien) andere kinderen om rekening mee te houden.

Dit gebeurde bij Stella (bijna lid van SNSD en niet de Stella van I.wonchuu). Zij trainde in Amerika en ging iedere vakantie periode naar Korea om daar met het team te trainen.

Wonen

Als je in Korea bent voor training en je kan niet bij je ouders of familie wonen en verzorgt het bureau je. De grotere bureaus hebben hun eigen gebouwen waar je kunt slapen, maar de kleinere hebben hier geen geld voor en huren verschillende simpele woningen in Seoul.

Meestal deel je een woning met meerdere trainees en één volwassenen, die je verzorgt en op je let. Je deelt een kamer met een mede student van hetzelfde geslacht. Dit kan best krap worden aangezien soms het wel zes op één kamer is!

Toch school?

Jazeker! Omdat je trainee bent wilt niet zeggen dat je geen school krijgt. Eigenlijk krijg je zelfs meer school. Je moet namelijk meerdere talen leren. Koreaans is standaard (helemaal als je niet Koreaans bent), maar Engels, Chinees en Japans is ook redelijk standaard om te krijgen.
Soms zoals bij SNSD wordt het verdeeld onder de leden. Zo kan Hyoyeon adequaat chinees en SooYoung vloeiend Japans.

Ook hebben ze liever dat je goede cijfers op school hebt, want moet natuurlijk wel een goed voorbeeld zijn voor je toekomstige fans.

Trainen

De naam trainee zegt het natuurlijk al. Het belangrijkste wat je moet doen is trainen! Je moet leren zingen, dansen, je karakter ontwikkelen en minimaal één instrument leren. Ook wordt je vaak meerdere talen geleerd.

Minimaal één keer in de week moet je je vooruitgang laten zien. Toon je niet genoeg vooruitgang? Dan kan het zijn dat je naar huis word gestuurd.

Dieet

Een idool heeft een gemiddeld ondergewicht van 15%. Uiterlijk is heel belangrijk in de Kpop wereld en – naar mijn mening – helemaal niet gezond! Zo mocht Momo van Twice alleen debuteren als ze in een week 7 kilo kwijtraken! Wat hoor ook nog eens is gelukt!!!

Als trainee wordt je elke dag gewogen en eigenlijk moet je elke dag afvallen of stabiel zijn. Kom je aan dan moet je vertellen waarom en wordt je op een dieet gezet.

Social media

Dit is simpel. Het is namelijk verboden.

Bij sommige bureaus word zelfs je telefoon en laptop afgepakt en mag je die alleen gebruiken met iemand erbij. Alles online wordt gemonitord zodat er weinig in de richting van een spoiler uit kan komen.

Vrije tijd

Over het algemeen heb je die niet. Alles bestaat rondom school en het entertainment bureau. Dit gaat trouwens verder als idool. Meestal zijn ze al erg blij als ze een dag thuis kunnen zijn.

Op de insta van de dames van SNSD. Zie je ze ook allemaal leuke dingen doen die ze hiervoor niet kunnen doen. Zo is SooYoung nu alleen door Europa aan het reizen. Voor haar het ultieme gevoel van vrijheid.

Zouden jullie een trainee willen worden?

Geef een reactie