Music

KPOP-Challenges die TikTok overnamen!

Inmiddels weet iedereen die het internet dagelijks gebruikt wel van de app TikTok, zo komen ook steeds meet KPOP artiesten erachter wat voor toffe video’s ze kunnen maken op de app. Check hieronder vijf voorbeelden van KPOP-Challenges die immens populair zijn geworden!

1. Chicken Noodle Soup Challenge #CNSchallenge van BTS’s J-Hope

In september 2019 dropte de collab tussen BTS’s J-Hope en Becky G. ‘Chicken Noodle Soup’ werd meteen een hit. Kort hierna nam J-Hope de legendarische dans mee naar TikTok en lanceerde hij de #CNSchallenge, waarin hij iedereen uitnodigde de dans na te doen en ook te uploaden.

2. #wannabeitzy van ITZY

Toen ik voor het eerst de schouder-dansmove zag in ITZY’s ‘WANNABE’ vroeg ik mij gelijk af: “Hoe doet ze dat toch?!” en blijkbaar was ik niet de enige! Na het zien van de dans werd deze gelijk door fans én andere idols opgepakt, challenge accepted! (En hoe leuk het er ook uit ziet om te doen, wees voorzichtig als je je hieraan waagt alsjeblieft!)

3. #AnysongChallenge van Zico

2020 begon heerlijk voor Block B’s Zico, zijn song ‘Any Song’ stond weken aan de top van de charts én behaalde de nummer één spot bij elke Zuid-Koreaanse chart mogelijk, een perfecte all-kill. Naast dit succes wist Zico ook nog het nummer piekfijn te promoten via TikTok. Hij nam het dansje van de song op met niemand minder dan Chungha en MAMAMOO’s Hwasa, waarna het door nog veel meer artiesten werd opgepakt. 

4. #ohmygodchallenge van (G)I-DLE

Queens van aesthetics, (G)I-DLE wisten een super leuke dans challenge te plaatsen op hun nummer ‘Oh My God.’ Naast het leren van de dans, waren hierbij de effecten ook van belang. De creativiteit van fans varieerde van chic en sexy tot dark en gothic, maar wisten allemaal de visuals van de muziek video en het nummer vast te leggen.

@official_gidle

[📽] 소연&우기와 함께하는 ohmygodchallenge❤💜 #여자아이들 #GIDLE #Ohmygod#ohmygodchallenge

♬ Oh my god – (여자)아이들

5. #DDeumChallenge van WINNER

Iets heel anders, dat was vast de gedachte achter de trend die WINNER’s Mino startte met zijn #DDeumChallenge. Met het nummer ‘Hold’ van WINNER op de achtergrond demonstreert Mino hieronder hoe de challenge werkt, super cute bedacht! Kan jij hem nadoen?

Natuurlijk zijn er nog een hoop meer van deze toffe challenges die worden gecreëerd door onze favoriete idols, weet jij er nog een die niet in de lijst staat? En heb jij al meegedaan met één (of meer) van deze challenges hierboven? Laat het me weten via Instagram: @kpop.nu!

Geef een reactie