Facts

KPOP groepen zonder leader?!

kard, preorder, pre-order, album, iwonchuu, iwonder, iwonders, iw, Kpopfan, Kpop, Nederland, Rotterdam, hallyu, south, korea, zuid, albums, muziek, music, benelux, cheap, Belgie, Koreaans, kopen, webshop, shop,

Wist je dat: Er KPOP groepen zijn die geen officiële leader hebben? Of het nu komt omdat er bewust is gekozen voor geen leader, de members simpelweg niet konden kiezen of een heel andere reden, het komt dus wel eens voor! Lees verder om erachter te komen welke groepen dit zijn…

1. KARD

Co-ed groep KARD heeft geen officiële leader. Waarom? Dat weten we niet precies, maar als je kijkt naar de leden individueel, hebben zij allemaal wel een sterke leiderschap-vibe om zich heen, vind je niet? Misschien zouden BM, J.seph, Somin en Jiwoo allemaal tot leider van KARD benoemd moeten worden, hehe. 😉

2. BLACKPINK 

De powerful ladies van BLACKPINK hebben samen besloten om geen leider in de groep te kiezen, omdat zij door de jaren heen, vanaf trainees af aan, super close friends zijn geworden. Ben jij het met Jennie, Rosé, Jisoo en Lisa eens? Of zie jij één van de meiden wel als front-girl van de groep?

3. iKON

iKON’s originele leader was B.I, maar na zijn vertrek terug in 2019 wees de rest van de groep geen nieuwe leider aan. B.I kondigde zijn vertrek uit de groep aan na beschuldigen over drugs, die later vals bleken te zijn. Er is tot op heden nog niets bekend over zijn mogelijke terugkeer in de groep, maar we blijven hoop houden!

4. NCT DREAM

NCT unit, NCT DREAM, is een rotatie unit geworden, wat het hebben van een leider erg lastig maakt. Een rotatie-unit betekent dat de members uit NCT DREAM verwisseld kunnen worden per comeback. Zo kunnen we volgende keer (als we geluk hebben) bijvoorbeeld Mark weer terug zien in een Dreamie comeback!

5. Secret Number

Super rookie girl group Secret Number, gedebuteerd in mei 2020, onthulden dat zij geen leader hebben. Tijdens de Zuid-Koreaanse tv-show “Show Champion Cafe” werd de meiden gevraagd of hun leider de groep wilde introduceren, waarop zij antwoordden “We hebben geen leader.” Haha, oof, do your research kids!

6. ONEUS

HUH? ONEUS heeft geen officiële leader?! Nope, de members hebben dan wel vaste posities, maar geen van die posities is leider. Veel fans verwarren Ravn vaak als de leader van ONEUS, omdat hij de oudste in de groep is én vaak ook vragen in interviews beantwoord, maar dat is hij dus niet!

7. Miss A

Ook al is deze legendarische girl group niet meer bij elkaar, Miss A was een van de eerste groepen die hun debuut maakten zonder officiële leider. Miss A debuteerde in juli 2010 onder JYP Entertainment met het nummer: “Bad Girl Good Girl.”

8. JYJ

De members van JYJ waren origineel deel van TVXQ. Maar na onenigheid met SM Entertainment verlieten Jaejoong, Junsu en Yoochun het label én de groep en gingen vanaf dat moment verder als JYJ. Na deze verandering is er nooit een nieuwe leader binnen het trio aangewezen.

9. AB6IX

Als gevolg van zijn DUI (rijden onder invloed) incident besloot AB6IX’ leader, Youngmin, zijn groep te verlaten om zo verdere schade aan de groep te voorkomen. Wellicht is er nog geen nieuwe leider door de recentelijke situatie, maar misschien voelen de members zich helemaal niet geroepen om überhaupt een nieuwe leider aan te stellen. Wat denk jij?

BONUS

Naast dat er groepen zijn zonder leader, bestaan er ook groepen met meerdere leaders! Jahaha, bijvoorbeeld boy group CROSS GENE die op een gegeven moment maar liefst drie verschillende leiders hadden, gebaseerd op in welk land zij promootten. Zo was Shin de leider voor alle Koreaanse promotie, nam Takuya de lead in Japan en was Casper in charge in China. Op dit moment is Shin de enige leader in CROSS GENE.

Weet jij nog een andere groep die geen officiële leider heeft, of misschien juist meer dan één?! Laat het achter in de comments of stuur me een berichtje via Instagram: @kpop.nu!

Geef een reactie