Hallyu, Music, Music Videos

Kpop, maar dan in het Japans

Kpop, maar dan in het Japans

Is een nummer een groot succes in Korea? Dan is stap twee een nummer uitbrengen in Japan. Natuurlijk zijn er ook groepen die vooral focussen op Japan, China of Thailand en drie krijgen een andere keer hen wel verdiende spotlight. Vandaag hebben focussen we op de nummers die in Koreaans EN Japans zijn uitgekomen.

Block B – Toy

De MV is bijna hetzelfde als de Koreaanse versie. Waarschijnlijk wisten ze de Japanse tekst nog niet, maar moesten get al wel filmen. De oplossing. Je verbergt je mond als je moet zingen en dat hebben ze best goed gedaan. Alleen niet goed genoeg voor mij 😉

AOA – Like a cat

Dit soort MV’s waardeer ik niet zo! Wat ze hier gedaan hebben is een verkorte versie van het originele MV plaatsen met de Japanse tekst eroverheen. Dit is een goedkoop en makkelijke manieren om de wateren te testen in een nieuw land. Dit is nogal desoriënterend… de monden gaan niet samen met de tekst.

B1A4 – Solo Day

Deze groep is populairder in Japan dan ik Korea. Volgens mij is dit nummer ook eerder uitgebracht dan de Koreaanse versie. In alle eerlijkheid. Ik vind deze versie ook beter!

Leuk detail: B1A4 onderscheid hun Japanse MV met manga en cartoon tekeningen en heel erg origineel.

Girls’ Generation – Oh!

Dit nummer kwam uit in 2012. Twee jaar later dan zijn origineel. Het is leuk om te zien hoe de dames in die twee jaar gegroeid zijn!

AOA – Goodluck!

Nadat AOA aardig wat succes hadden geboekt in Japan, begonnen ze ook meer energie te steken in de Japanse MV’s. Hier hebben ze het hetzelfde gedaan als Block B, maar met de tekst al goed ingestudeerd.

Trouwens. Mijn gevoel zegt dat dit nummer eigenlijk bedoeld is voor de Japanse markt! Wat denken jullie?

Blackpink – Boombayah

Deze meiden waren goed voorbereid. Leuk aan deze MV is dat ze de rap in het Engels hebben vertaald in plaats van Japans. Ik vraag me heel erg af of ze dit gedaan hebben omdat het te moeilijk wat om te rappen in het Japans of dat het beter klonk in het Engels.

BONUS

Deze video heeft weinig met het onderwerp te maken, maar wel leuk om te zien 😉

Geef een reactie