Facts

Nederlandse Referenties in KPOP (part 1)

Steeds meer k-artiesten komen een bezoekje brengen aan Nederland, maar wist je dat ook voordat zij de wereld overvlogen om ons land te bezoeken, KPOP idolen van Nederland af wisten?

Lees hieronder meer over Nederlandse referenties in KPOP:

“Onthoud me” VICTON!

Het is dat VICTON één van mijn favoriete groepen is, anders had ik deze vast niet gespot, maar wist je dat er Nederlandse tekst in VICTON’s muziek video te vinden is?

In de videoclip voor ‘Remember Me,’ die November 2017 uitkwam is de tekst “Onthoud Me” te lezen op meerdere plaatsen. Het duidelijkst staat het op de muur geschreven, in de scène waar member Subin solo te zien is.

Ook in een behind-the-scenes foto spotte ik “Onthoud Me” op de arm van Subin.

Waarom zouden ze toch voor onze taal hebben gekozen? Misschien spreekt een staff member onze taal.. of vonden ze “Remember Me” er in het Nederlands gewoon mooi uitzien?! In ieder geval super leuk om te spotten in de MV! Check de hele muziek video hierbeneden!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=AZ_6stDd0WA&w=560&h=315]

Holland = in Holland!

Voor zijn concert 11 december 2019 kwam Holland dan eindelijk naar het land waar zijn naam vandaan komt. Hij trad die avond op in de Q-Factory te Amsterdam en maakte daarna nog een nachtelijke wandeling door de stad. Tijdens de wandeling maakte zijn staff een super schattige video:

Wat een cutiepie! Hopelijk komt Holland snel terug naar.. Holland!

Bang Yongguk weet “Ik hou van jou”

OOF- ik werd er even stil van toen ik deze oude (maar gouden) video tegenkwam van een destijds rookie B.A.P! In een interview bij de GURUPOP Show krijgen de members een vraag over het zeggen van “I Love You” in andere talen dan Koreaans en tot mijn grote verbazing weet leader Yongguk, het zinnetje in het NEDERLANDS! In de video vertelt hij dat hij fan is van het Nederlandse voetbal en laat hij ook even fijn zijn Nederlandse skills horen. (timestamp: 0:50)

Die woorden in combinatie met die lach, ik ben verkocht! ?

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=V08IFhLrfY8&w=560&h=315]

Zoals je misschien wel hebt gezien in de titel van deze blog is dit pas deel 1 van de Nederlandse Referenties in KPOP. Er zijn natuurlijk nog een hele hoop andere references te vinden! Blijf dus vooral deze blog in de gaten houden voor meer 😉

Geef een reactie