Music, Review

Review: Love Yourself: 轉 Tear

BTS is alweer een tijdje terug met een nieuw album, genaamd: ‘Love Yourself: 轉 Tear’! Dit is het vervolg op het vorig jaar uitgekomen album ‘Love Yourself: 轉 Her’. Hierin verwerken ze het verlies van hun geliefde uit het album ‘LY: Her’ en proberen ze hun eigenwaarde terug te vinden.

In dit album zitten aardig wat samenwerkingen met oude bekenden, zoals: Hitman Bang en PDogg, maar ook nieuwe artiesten zoals: Steve Aoki en de Chainsmokers.

Tracklist:

  • Intro: Singularity
  • Fake love
  • 전하지 못한 진심 / The truth untold ft. Steve Aoki
  • 낙원 / Paradise
  • Love Maze
  • Magic Shop ft. Chainsmokers
  • Airplaine pt.2
  • Anpanman
  • So What
  • Outro: tear

Intro: Singularity

De intro zorgt voor de verbinding tussen het vorige album en deze. De zin die voor mij het nummer het beste samenvat is, zoals V zingt:

“Ben ik mezelf kwijtgeraakt, of heb ik jou erbij gekregen?”

Fake love

Geschreven door o.a. RM is zoals wij allemaal weten ‘Fake love’, de titelsong van het album. Dit was een goede keuze. Het hele nummer word samengevat in dit nummer en geeft ieder lid zijn moment om zijn talent te laten zien. Voor mijn gevoel lijkt dit nummer een beetje op ‘blood, sweat & tears’ in vibe van het nummer als in gebruik van symboliek.

Leuke feit. Binnen 24 uur had de MV ruim 40 miljoen Youtube views. 

전하지 못한 진심 / The truth untold ft. Steve Aoki

Dit is het tweede nummer dat in samenwerking met Steve Aoki is gemaakt. Toen de samenwerking bekend werd tussen BTS en Aoki verwachtte meeste ARMIES een tweede hype-song net net zoals ‘MIC drop’, maar ze kregen een heel ander nummer. Een nummer dat vooral focust op de stemmen van de zangers met tot het tweede helft van nummer alleen ondersteuning van een piano.
Het is heel duidelijk dat dit nummer over eenzaamheid en verdriet gaat.

134340

De titel van dit nummer is echt briljant! ‘134340’ is namelijk de nieuwe naam van Pluto, nadat het gedegradeerd werd naar asteroïde. In dit nummer gaat het verhaal door. Ze betreuren hoe het met hun geliefde is gegaan en voelen zich weggegooid net zoals Pluto.
Rap en hiphop speelt in dit nummer een minder grote rol en hebben hier vooral voor een funky/lounge/jazz vibe gekozen.

낙원 / Paradise

“Het is OK om te stoppen, er is geen nut in rennen als je de rede niet kent. Het is oké om niet een droom te hebben. Zolang je maar momenten hebt waar je even gelukt voelt”

Paradise heeft een R&B retro vibe en doet me heel erg denken aan Shinee’s ‘1 of 1’.
Hier maakt het verhaal in het album een draai en gaat het minder over het verlies van de liefde, maar meer over het zoeken naar wie je werkelijk bent. Paradise speelt tussen een droomwereld en de werkelijkheid. 

Love Maze

Dit nummer is op zijn sterkst als je adequaat Koreaans kan. Als je dat niet goed kan raad ik je aan om de Engelse vertaling op te zoeken!
Dit nummer gaat over – zoals de naam al aangeeft – dat liefde aanvoelt als een doolhof. Waar ze constant de weg kwijtraken en waar een echo van het verleden hun achtervolgen.

Magic Shop ft. Chainsmokers

Dit nummer is voor hun ARMY. Een ode aan hun fanbase die ze door alle moeilijkheden hebben gesteund. ‘Magic shop’ is intense en toch zacht tegelijkertijd! Dit komt omdat ze melodieuze talenten lenen van de Chainsmokers. Zonder hun eigen stempel kwijt te raken. Ik verwacht met dit nummer veel mooie momenten tijdens hun LOVE YOURSELF tour (die ook naar Amsterdam komen!).

Airplaine pt.2

Als je houdt van Airplane (uit Hoseok’s mixtape), dan zal dit nummer een favoriet van je worden! Het eerste wat je opvalt is dat ‘Airplaine pt.2’ Latino elementen bevat. Wat je zo de zomer in danst.

Voor mij persoonlijk duurde het wel even om aan dit nummer te wennen. Op een of andere manier ging ik ervan uit dat er een soort Hype-song na ‘Magic Shop’ zou komen (het kan ook aan mij liggen)… Het is voor de rest een heerlijk nummer om naar te luisteren!

Anpanman

Ow wat zou ik toch graag een MV van dit nummer willen zien! In dit nummer gebeurd zo ontzettend veel. Iedereen kan zijn eigen stijl hierin kwijt en er worden ook veel verschillende geluiden onder de muziek gebruikt. Zo hoor je een bel, fluit en een computer bliepje en nog veel meer.

Maar, terug naar waarom ik zo graag een MV hiervan wil zien. ‘Anpanman’ gaat over de zwakste superheld ter wereld, die elke dag zijn best doet om de wereld te redden. De heren van BTS voelen zich zoals Anpanman, ze voelen zich zwak, maar willen de wereld heel graag helpen.

ALS JE BLIEFT… HET IS MAAR ÉÉN MUSIC VIDEO…

So What

Dit nummer voelt heel erg jong met de vele hoge tonen en snelle beat. Dit nummer is een heel goed nummer om een einde aan dit album te breien. Dit gezegd te hebben is dit niet een van mijn favoriete nummers. Ook al past en tekstueel ontzettend goed bij dit album.

Outro: tear

Ieder sterk begin heeft een sterk einde nodig. Dit is precies wat ze ons hier geven!
Hier ligt de volledige spotlight voor Namjoon! En die spotlight staat in vuur en vlam! Yoongin neemt het glansrijk over van Namjoon! Dit is voor mij precies het moment waar ze laten zien waarom ze aan de top staan.

Samenvattend

BTS laat in dit album weer zien waarom ze aan de top staan en dat je ze nergens anders hoeft te verwachten de komende tijd. Alle energie die ze in dit album hebben gestoken is niet verloren gegaan.
Wat ik vaak een probleem vind van K-popgroepen is dat niet iedereen in beeld kan komen, maar dat ik bij BTS geen probleem. Iedereen heeft zijn moment en het is voelbaar dat dit iedereen hier ook met passie aan gewerkt heeft! Mijn complimenten aan BTS.

Score: 9.0 / 10

Goed Nieuws!

Vanaf nu verkopen we het album ook! Klik hiernaast voor meer informatie 😉

Of doe mee aan onze give-away

Ga naar onze instapost voor meer info.

Of doe mee aan onze give-away

Ga naar onze instapost voor meer info.

Geef een reactie