Facts

Van Kpop idool naar YouTuber

Van Kpop idool naar YouTube ster

De laatste jaren hebben de Koreanen YouTube steeds meer ontdekt. Dit heeft ervoor gezorgd dat sommige idolen een YouTube kanaal zijn begonnen en sommige zelfs zijn gestopt met K-pop en nu fulltime met hun kanaal bezig zijn!

POV (Peniel van BtoB)

Een typische vlog kanaal. Hier laat Peniel zijn leven zien in het k-pop leven als in privé.

Mochi Peach (Suhyun van AKMU)

Suhyun had twee dromen K-pop idool worden en BeautyGuru worden. Toen haar broer het leger in ging besloot zij haar beauty kanaal te openen.

Jaesix (Jae van Day6)

Een van de professionelere en hilarische kanalen van dit moment

Luna’s Alphabet (Luna van F(x))

Dit kanaal begon als vlog kanaal met in iedere aflevering een thema waarvan de letter van de alfabaat het thema’s aangaf. In het tweede seizoen hebben ze dit losgelaten en is het gewoon een gezellige vlog kanaal geworden.

Real Hoya (Hoya van Infinite)

Zijn persoonlijke muziekcover kanaal. Hij zingt hier Koreaans en Engels.

What the pineapple / Amber Liu (Amber van F(x))

Voor mijn gevoel het bekendste kanaal van een K-pop idool, maar ik ben ook groot fan van Amber. Dus ik ook een beetje vooringenomen. Amber doet met haar kanaal waar zij zin in heeft. Soms een vlog, de andere keer een gloed nieuwe digitale album en dan weer een comedy-sketch.

Rilaccoco (Coco van Cocosori)

Het meest onbekende idool uit deze lijst. Coco is – internationaal gezien – vooral bekend geworden door Edward en Joan. Zij hebben haar ook geholpen met het openen van haar eigen kanaal.

DaraTV (Dara van 2NE1)

Een kleine periode nadat 2NE1 officieel uit elkaar was gegaan opende Dara haar eigen YouTubekanaal. Via dit kanaal laat ze zien hoe haar leven er nu uitziet.

Produsorn (Sorn van CLC)

Mijn favoriete serie van dit moment. Ook al is het haar eigen kanaal, maar dit ze dit via het kanaal van Cube entertainment. Het is het zeker waard om haar te volgen. G-idle en Pentagon hebben ook hun eigen serie op dit kanaal.

Henry “Prince” Mak (Prince van JJCC)

Henry is dit kanaal begonnen nadat hij weg is gegaan bij JJCC. Hij vertelt openlijk over het leven van een K-pop idool en de leuke en minder leuke dingen aan dit leven.

BONUS: Taeyeon Kim (Taeyeon van SNSD)

Ze heeft maar een video geüpload, daarna is ze haar wachtwoord vergeten.

Geef een reactie