Facts, Hallyu

‘Wat is dit nou voor muziek?! … Waar kan ik meer vinden!’

‘Wat is dit nou voor muziek?! … Waar kan ik meer vinden!’ dat waren de eerste gedachten die door mijn hoofd schoten toen ik voor het eerst ‘Replay’ van SHINee hoorde. Het klonk in die tijd zo anders, zo fresh, eindelijk iets nieuws dacht ik. Voor ik het wist was ik helemaal verslaafd aan Kpop!

Gek is het wel, ik verstond vrijwel geen Koreaans en toch vond ik het vet. Het was bovendien hartstikke commercieel, boy- en girlgroups waren ook totaal niet de hype, misschien waren het de strakke choreo’s? De soms uitbundige op muziek afgestemde fashion? Perfect uitziende artiesten? Guys met make-up?! Girls die van superschatting naar super sexy kunnen switchen alsof het niks is?!?! Wie weet waar het aan lag…

Dat was tot het moment dat ik zelf naar Zuid Korea, Seoul mocht voor mijn studie. Het grappige is dat ik eigenlijk altijd naar Japan wilde (ook door en voor mijn studie), maar er ging het één en het ander mis en voor ik het wist moest ik naar Zuid-Korea. Korea dacht ik, hmmm … ‘Ik zie wel, leuk wordt het hoe dan ook’.

En hell yeah!, daar heb ik Kpop in zijn volle glorie mogen beleven. Overal waar ik kwam werd er Kpop gedraaid (DUH!), maar er wordt ook veel zang en dans gecoverd door allerlei mensen van zowel jong als oud. Dit fenomeen wordt ook wel ‘busking’ genoemd. Hyolin is er momenteel heel actief mee (ex-Sistar member). 

Niet te vergeten de NO-RE-BANG, letterlijk zangkamer, om even lekker te karaoke-en op o.a. Kpop! De cherry on top was een concert geregeld door onze school zelf met artiesten zoals Wonder Girls, Girls Generation, Super Junior, After School en nog veel meer A-list artiesten!!

Mag ik er ook bij zeggen dat Koreaanse variety shows zoals ‘Running Man’, ‘X-man’, ‘Happy Together’ en nog veel meer, ook hun steentje bijdragen aan de binding met Kpop. In dit soort programma’s krijg je extra de kans om jouw favoriete artiest beter te leren kennen.

Wat vonden jullie van Kpop toen je het voor het allereerst hoorde? 

Laat weten in de comment hoe jullie verslaving is begonnen!

Follow my blog with Bloglovin

NU IN ONZE SHOP

[be_product_categories orderby=”rand” order=”asc” columns=”5″ hide_product_count=”0″ title_bg_color=”” number=”5″ ids=””]

Geef een reactie